Asbestsanering

Niet iedereen weet wat asbest is. Asbest is namelijk een delfstof. Een natuurlijk product dat gewonnen wordt in onder andere Zuid-Amerika, Canada, Australië en Rusland. Het bestaat uit naaldvormige vezels.

Asbest_sanering_uitvoering
Asbest_sanering_afzetting
asbest_handpicking
Asbest_instructiebord
Insitu_Activity_Carr
 

Waarom is het zo gevaarlijk?

Asbest kan geen kwaad. Zolang het in harde platen en materialen is verwerkt. Wanneer men deze bouwmaterialen gaat bewerken, komen asbestvezels in de lucht. Het inademen van deze vezels kan grote gevolgen hebben voor de gezondheid.

Waarom werd het dan toch gebruikt?

Asbest heeft naast gevaren, die nu pas bekend zijn, ook voordelen. Daarom werd er in de jaren ’70 in de bouw op grote schaal gebruik van gemaakt. Het is gemakkelijk te verwerken, isolerend, brandwerend, slijtvast, sterk en vooral goedkoop. Voorbeelden van bouwmaterialen waarin asbest is verwerkt zijn: platen voor gevels, wanden, plafonds en daken, isolatie van leidingen, cement en vulmiddel.

Strukton Milieutechniek helpt!

Strukton Milieutechniek is in het bezit van de juiste certificaten en onze medewerkers zijn persoonlijk gecertificeerd. Op vakkundige wijze wordt asbest verwijderd uit woningen, bedrijfspanden of na een asbestbrand. Uiteraard volgens geldende wet- en regelgeving.

Zowel geplande saneringen als calamiteiten op het gebied van asbest worden door Strukton Milieutechniek uitgevoerd.

Contactpersoon